California oferă premii în valoare de 116,5 milioane de dolari persoanelor care se vaccinează

  • 28 Mai 2021 10:47
California oferă premii în valoare de 116,5 milioane de dolari persoanelor care se vaccinează

California va oferi 116,5 milioane de dolari, sub formă de numerar și carduri cadou, locuitorilor care se vaccinează împotriva COVID-19 înainte de 15 iunie, în cadrul celui mai recent - și mai profitabil - stimulent acordat în Statele Unite, care încearcă să îi convingă pe întârziați și pe sceptici să se imunizeze, informează Reuters, citat de AGERPRES.

Demersul guvernatorului democrat Gavin Newsom face parte dintr-un plan de stimulare a vaccinărilor în contextul în care statul se pregătește să își relanseze pe deplin economia, la 15 iunie.

Zece californieni care se vaccinează înainte de această dată au ocazia să câștige premii în stil loterie în valoare de câte 1,5 milioane de dolari, în timp ce alte 30 de persoane vor câștiga fiecare 50.000 dolari.

"Unii californieni nu s-au simțit pregătiți să se vaccineze împotriva COVID-19 în prima zi și asta este în regulă", a declarat doctorul Tomas Aragon, directorul Departamentului de Sănătate Publică din California. "Acest program este conceput pentru a-i încuraja pe cei care au nevoie de sprijin suplimentar pentru a se vaccina și pentru a menține California în siguranță", a adăugat el.

Stimulentele sunt oferite în timp ce Newsom luptă împotriva unei campanii de revocare care a devenit o cauză celebră printre republicani la nivel național. Este una dintre numeroasele modalități prin care Newsom planifică să cheltuiască un surplus la bugetul de stat fără precedent.

"Vaccinarea fiecărui californian eligibil este modul prin care putem face ca statul nostru să își revină după această pandemie", a precizat Newsom.

Pe teritoriul SUA, organizații de stat și private au oferit stimulente pentru a convinge oamenii să se vaccineze împotriva COVID-19, boală care a ucis aproape 3,7 de persoane în întreaga lume.

Stimulentele variază, de la bilete gratuite la meciurile de baseball și bere la burse la colegii și bani.

Miercuri, Ohio a acordat 1 milion de dolari lui Abbigail Bugenske, o femeie din Silverton care a participat la tragerea "Vax-a-Million" organizată la nivelul acestui stat. Joseph Costello, un elev de liceu din Inglewood, a câștigat o bursă integrală, care acoperă taxa de școlarizare, manualele și cazarea, la o universitate sau colegiu public din Ohio.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:11,32 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău