California: O mamă s-a luptat cu mâinile goale cu o pumă pentru a-și salva băiețelul

  • 29 August 2021 12:51
California: O mamă s-a luptat cu mâinile goale cu o pumă pentru a-și salva băiețelul

O pumă care a atacat un băiețel de 5 ani în sudul Californiei a fost împușcată și ucisă de forțele de ordine care se ocupă de faună, au anunțat autoritățile, potrivit Guardian, citat de hotnes.ro.

Puma (cunoscută și drept leu de munte) de 30 de kilograme l-a atacat pe micuț în timp ce acesta se juca lângă casa din Calabasas și ”l-a târăt” peste 40 de metri pe gazonul din fața casei, a spus căpitanul Patrick Foy de la departamentul californian pentru faună, notează sursa citată

Băiețelul a suferit răni serioase la cap și torace, dar este în stare stabilă într-un spital din Los Angeles.

”Adevăratul erou al poveștii este mama sa, pentru că ea clar i-a salvat viața”, a declarat Foy.

Femeia era în casă când a auzit zgomote afară. ”A fugit afară și a început să lovească în leul de munte cu mâinile goale și l-a scăpat din ghearele lui”, a spus oficialul.

Părinții l-au dus imediat cu mașina la spital, iar apoi au fost anunțate autoritățile, care au trimis un ofițer la fața locului.

Ajuns la casa unde a avut loc incidentul, acesta a descoperit un leu de munte ascuns în tufișuri, ce ”avea urechile lăsate pe spate și șuiera” la el.

”Din cauza comportamentului și apropierii de locul atacului, acesta a considerat că probabil era leul de munte implicat și, pentru a proteja populația, l-a împușcat și ucis pe loc”, a spus departamentul într-un comunicat de presă.

Analizele AND ulterioare au arătat că puma era cea responsabilă de atacarea copilului, potrivit sursei citate.

Un alt leu de munte observat în zonă a fost tranchilizat și eliberat în sălbăticie după ce a fost testat pentru a confirma că nu a fost implicat în atac.
 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:70 %
Vint:1,54 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău