Calendarul chinezesc. Ce se va întâmpla în Anul maimuței de foc

  • 08 Februarie 2016 12:37
Calendarul chinezesc. Ce se va întâmpla în Anul maimuței de foc

Maeștrii feng-shui din Hong Kong prezic un an capricios precum maimuța, animalul care va guverna următoarele 12 luni în zodiacul chinezesc.

Pentru prima oară în șase decenii, însă, maimuța - considerată un element de metal - este asociată cu focul, și potrivit credinței chineze, combinația anunță conflicte violente, dar și șanse incredibile pentru inventatori.

Calendarul chinezesc se desfășoară pe cicluri de 12 ani, în care fiecare an este atribuit unui animal asociat unui element fundamental.

Astfel până ieri a fost anul caprei de lemn, iar maimuței îi urmează cocoșul de foc

Arta Feng-Shui are o mare influență în Asia unde oamenii obișnuiesc să-i urmeze principiile pentru a-și amenaja locuințele, birourile și chiar pentru a lua decizii, cu speranța că-și atrag norocul și starea de bine.

Ea are la bază o veche filozofie care consideră că toate evenimentele sunt produsul unui echilibru subtil între cele cinci elemente care alcătuiesc universul: metalul, lemnul, apa, focul și pământul.

 Pentru prezicătorii Feng-Shui din fosta colonie britanică Hong Kong, anul maimuței de foc ar putea fi dramatic. Unul dintre ei l-a asociat chiar cu obiecte militare precum rachetele, gloanțele și puștile.

Potrivit France Presse, ultimul an sub acest semn a fost 1956, când criza canalului de Suez a pus capăt imperiului britanic, iar prezicătorii cred că și acum vor fi dispute și chiar epidemii.

Dar pe lângă instabilitate, focul ca element dominant poate aduce și progres tehnologic, astfel încât în anul care începe azi pentru chinezi, pot fi anunțate descoperiri majore în energia solară sau internet.

Nici piața bursieră nu rămâne înafara barometrului "feng shui", pe care una din marile case de brokeraj din Asia îl întocmește cu o nuanță de ironie.

Maimuța este o creatură vicleană și evazivă, iar anul va fi cu suișuri și coborâșuri - se amuză unul din specialiștii agenției CLSA - după ce anul care s-a încheiat a fost ca un un montagne russe bursier, deși a stat sub semnul mult mai placide capre.

Peste toate însă, pâinea și cuțitul în anul maimuței de foc le vor avea femeile, marile beneficiare ale zodiei, după cum susțin maeștrii Feng-Shui, care dau exemplul Taiwanului.

Pentru prima oară o femeie a devenit președintele micului stat din coasta Chinei, iar ea este născută exact în precedentul an al maimuței de foc.

Prezicătorii cred că femeile vor deține controlul pentru că sunt compatibile cu focul, iar privirea corespondentului France Presse s-a îndreptat instantaneu peste ocean, în Statele Unite, unde Hillary Clinton este în lupta încinsă pentru Casa Albă.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
16,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:54 %
Vint:3,09 m/s
Wed
14
Thu
16
Fri
12
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău