Căldură infernală în Canada și nordul SUA. Temperaturile au ajuns la aproape 48 de grade Celsius în Columbia Britanică

  • 29 Iunie 2021 15:30
Căldură infernală în Canada și nordul SUA. Temperaturile au ajuns la aproape 48 de grade Celsius în Columbia Britanică

Un val de căldură face ravagii în nord-vestul Statelor Unite și în vestul Canadei, doborând record după record, iar meteorologii anunță că temperaturile nu vor scădea în zilele următoare. „Cupola de căldură” instalată deasupra vestului Canadei a adus temperaturi record, luni înregistrându-se chiar și  47.9 grade Celsius în Lytton, oraș din centrul Columbiei Britanice, la aproximativ 200 de kilometri de Vancouver.Din cauza căldurii extreme, autoritățile din Columbia Britanică au decis luni să închidă școlile, universitățile, dar și unele centre de vaccinare, transmite DIGI24.ro.

Potrivit sursei citate, săptămâna aceasta se așteaptă temperaturi și mai mari, întrucât o mare parte din vestul Canadei a stabilit recorduri locale de temperatură, împingând oamenii să se adăpostească pe plaje și pe marginile lacurilor, potrivit Reuters.

La doar o zi după doborârea recordului de temperatură, cu 46,6 grade Celsius, un nou record s-a înregistrat în Lytton. Orașul din centrul Columbiei Britanice, situat la aproapte 200 de kilometri de Vancouver, a înregistrat luni 47.9 grade Celsius.

Înainte de acest weekend, maximul istoric din Canada era de 45 de grade Celsius, înregistrat în Saskatchewan în 1937.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
13,85
Cer senin
Umiditate:70 %
Vint:3,6 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
12
Sat
14
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău