Căldura dogoritoare din Europa: Nu este ceva ce se va întâmpla în o sută de ani, este ceva la care asistăm chiar acum

  • 27 Iunie 2019 12:50
Căldura dogoritoare din Europa: Nu este ceva ce se va întâmpla în o sută de ani, este ceva la care asistăm chiar acum

Valul de caniculă din Europa din cauza căruia mercurul din termometre a urcat zilele acestea până la valori de 40 de grade Celsius în mai multe orașe reprezintă o dovadă clară a schimbărilor climatice, a declarat joi ministrul Mediului din Chile în ultima zi a unei conferințe pe teme de mediu organizată în Germania, premergătoare celei de-a 25-a ediție a Conferinței Părților (COP 25), relatează DPA.

''Am văzut peste tot în lume care sunt efectele schimbărilor climatice. Nu este ceva ce se va întâmpla în o sută de ani sau mai mult, este ceva la care asistăm chiar acum'', a spus Carolina Schmidt, președinte desemnat al COP 25, eveniment programat în Santiago în luna decembrie, transmite agerpres.ro.

''Toată lumea trebuie să se schimbe. Nu este numai responsabilitatea guvernelor. Și consider că mulți oameni sunt pregătiți pentru acest lucru deoarece văd că schimbările climatice le afectează viețile. Gândiți-vă la toate aceste valuri de caniculă recente'', a adăugat Schmidt la conferința organizată în Bonn.

Referindu-se la seria de manifestații ''Fridays for Future'' (Vineri pentru Viitor) organizate cu scopul de a-i determina pe politicieni să acționeze, Schmidt a declarat: ''Protestul acestor tineri este foarte important deoarece determină guvernele să acționeze. Trebuie să le fim recunoscători. Iar acest apel la acțiune se adresează tuturor''.

Conferința de la la Bonn urmează celei de-a 24-a Conferințe a Organizației Națiunilor Unite privind schimbările climatice (COP24) organizată la sfârșitul anului trecut la Katowice, în Polonia, unde delegațiile au adoptat Programul de implementare a Acordului de la Paris conceput în 2015 și intrat în vigoare anul următor.

Printre cele mai controversate subiecte discutate la Bonn s-au numărat așa-numitele 'mecanisme de piață', care le permit statelor să finanțeze măsuri în alte țări în timp ce fac mai puțin pentru combaterea schimbărilor climatice în propriile teritorii.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri * Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:0 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău