Călătoriile la Veneția se vor face doar pe bază de rezervare

  • 20 Aprilie 19:25
Călătoriile la Veneția se vor face doar pe bază de rezervare

Odată cu revenirea turismului de masă în Italia, după doi ani de absență impusă de pandemia de coronavirus, revin și problemele pentru Veneția, unde din vara aceasta va fi testat un sistem pe bază de rezervări pentru a putea intra în orașul canalelor. Testul urmează să fie ca un preambul la introducerea sa obligatorie în 2023.

După sosirea a 400.000 de turiști în acest oraș ,în timpul vacanțelor de Paște, primarul Veneției, Luigi Brugnaro, a anunțat lansarea din vara aceasta a unei platforme online pe care vor trebui să se înregistreze toți cei care vor să aibă acces în centrul istoric, notează Agerpres.

Edilul a explicat presei locale, citate de EFE, că la început nu vor exista penalizări sau nu se va interzice accesul celor care nu au făcut rezervare, "însă acelor turiști care au făcut rezervare li se va facilita accesul și cumpărarea de bilete pentru muzee și transportul public și vor avea prioritate în fața celorlalte persoane".

Turiștii care vor înnopta la hotelurile din Veneția nu vor avea nevoie de rezervare.

Scopul administrației municipale este de a ști, în timp real, câte persoane se află pe străzile din centrul istoric și a putea acționa în consecință. "Vom începe în mod experimental, pentru că trebuie să facem unele aranjamente. Dar este singura cale de urmat", a explicat consilierul pentru turism, Simone Venturini.

În centrul Veneției, unde trăiesc aproape 40.000 de locuitori, s-au concentrat în Vinerea Mare între Lido și zona istorică peste 100.000 de persoane, fără a mai pune la socoteală turiștii aflați în trecere și care s-au cazat în localitățile din afara lagunei, precum Mestre.

Președintele regiunii Veneto, Luca Zaia, a asigurat că vizitatorii sunt "întotdeauna bineveniți", dar odată cu apariția turismului de masă dezbaterea privind protejarea Veneției și gestionarea accesului persoanelor este din nou deschisă.

Asociația întreprinzătorilor din Veneția, Confesercenti, a salutat inițiativa și a cerut ca introducerea sistemului de rezervări să fie considerat "un instrument de impulsionare a turismului de calitate, nu o obligativitate".

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
5,24
Cer senin
Umiditate:93 %
Vint:1,03 m/s
Mon
18
Tue
19
Wed
17
Thu
19
Fri
21
Arhivă Radio Chișinău