Călătorii sunt îndemnați să ceară bon de plată de la taximetriști

  • 22 Iunie 2018 16:08
Călătorii sunt îndemnați să ceară bon de plată de la taximetriști

Șoferii de taxi ar trebui să fie obligați să dețină aparate de taxare și să elibereze bonul de plată la sfârșitul fiecărei călătorii. Este propunerea făcută în cadrul unei ședințe cu participarea reprezentanților Ministerului Economiei și Infrastructurii, Agenției Naționale Transport Auto, dar și a membrilor Asociației Transportatorilor Auto în regim de Taxi.

Reprezentanții Agenției Naționale Transport Auto au cerut ca eliberarea extrasului din Registrul Operatorilor de Transport Rutier să fie efectuată doar după dotarea automobilului cu aparat de casă. De asemenea, au venit cu propunerea de amendare a Codului transporturilor. Și anume, în cazul nerespectării regulilor de exploatare a unităților de transport, să fie ridicate plăcuțele de înmatriculare, pentru prima încălcare – pentru 30 de zile, iar pentru cea de-a doua –  pentru180 de zile.

Într-un comunicat de presă citat de IPN, Ministerul Economiei și Infrastructurii îndeamnă călătorii să opteze pentru serviciile companiilor de taxi care prestează servicii în condițiile cadrului legal, sunt dotate cu aparate de taxare și au plăcuțe de înmatriculare galbene. La fel, sunt sfătuiți să ceară bonuri de plată. Astfel, vor contribui direct la combaterea fenomenului de activitate ilicită în transportul auto de pasageri în regim de taxi, care afectează siguranța pasagerilor și sporește concurența neloială, se menționează în comunicat.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
8,85
Cer senin
Umiditate:58 %
Vint:1,03 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău