Câini dresați și structuri antiteroriste pentru meciul de fotbal România-Spania

  • 25 Martie 2016 18:17
Câini dresați și structuri antiteroriste pentru meciul de fotbal România-Spania

Securitatea pentru meciul amical de fotbal dintre echipele naționale ale României și Spaniei, care se va juca duminică seara pe Cluj Arena, va fi asigurată inclusiv cu ajutorul câinilor și a structurilor specializate în antiterorism.

Șeful Poliției municipiului Cluj-Napoca, Marcel Bonțidean, a declarat vineri, într-o conferință de presă, că în efectuarea controlului de securitate la intrările pe stadio se va apela și la ajutorul câinilor specializați în descoperirea de materiale pirotehnice.

'Vom face controlul pirotehnic; aici avem sprijinul colegilor noștri de la Centrul chinologic din Sibiu, care ne vor sprijini cu șase câini specializați pentru un astfel de lucru', a precizat Bonțidean.

De asemenea, șeful Grupării de jandarmi mobilă Cluj, Florinel Budișan, a spus că în dispozitiv vor fi peste 300 de jandarmi, 200 de polițiști și 260 de stewarzi, inclusiv oameni specializați în antiterorism.

'Suntem pregătiți pentru intervenție în orice fel de situație. Avem inclusiv structuri specializate de natură antiteroristă în dispozitivul de ordine publică', a punctat Florinel Budișan.

De asemenea, managerul Departamentului Siguranță și Securitate al FRF, Sorin Cojocaru, a declarat, în aceeași conferință de presă, că face un apel către spectatori să se prezinte din timp la stadion, care se va deschide cu două ore înainte de începerea meciului.

'După ceea ce se întâmplă în Europa, în lume, în ultima vreme (...) am vrea ca suporterii echipei naționale care vor veni la meci să înțeleagă că am intrat într-o perioadă ușor specială în ceea ce privește prezența în stadioane și participarea la evenimentele sportive în România, în Europa. Fac un apel către suporteri să vină din timp la meci (...). Am vrea să evităm acele înghesuieli la porți (...). Pentru accesul în stadion la acest meci, spectatorii sunt rugați să lase acasă eventuale băgăjele cu care de obicei vin la meciuri și să vină la stadion doar cu biletul în mână. În ce privește recuzita, anunțăm că este permis accesul în stadion cu steaguri tricolore sau cu steagurile naționale ale celor două țări participante. Tot ceea ce înseamnă bannere sau alte materiale vizuale pe orice fel de suport nu vor fi permise', a precizat Sorin Cojocaru.

La conferința de presă au mai participat comandantul Poliției Locale Cluj-Napoca, comandantul Inspectoratului pentru situații de urgență Cluj și directorul Cluj Arena.

România va întâlni Spania, în meci amical, duminică, de la ora 21,45, pe Cluj Arena.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
15,24
Câțiva nori
Umiditate:72 %
Vint:5,14 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău