Câinele Conan a depistat cu succes un străin în timp ce traversa ilegal frontiera

  • 05 Septembrie 2023 14:15
Câinele Conan a depistat cu succes un străin în timp ce traversa ilegal frontiera

Un tânăr din Ucraina a fost depistat de Conan, patrupedul Poliției de Frontieră, în timp ce traversa ilegal frontiera de stat. Deși bărbatul a încercat să se ascundă în vegetație și în întunericul de afară, Conan i-a luat urma și la scurt timp a dus patrula către acesta, transmite Poliția de Frontieră.

În weekendul trecut, cu ajutorul complexului mobil cu termoviziune a fost observată o persoană care se deplasa, pe jos, pe autostrada Odessa-Reni, dinspre Ucraina spre Republica Moldova. Operativ, în regiune a fost redirecționată patrula Sectorului Poliției de Frontieră Tudora în componență cu echipa canină. La scurt timp, câinele de serviciu Conan a alertat despre prezența unei persoane străine în apropiere, aceasta fiind identificată, culcată la pământ. La fața locului, persoana s-a legitimat ca cetățean al Ucrainei de 34 de ani.

Din cercetările primare, bărbatul a declarat că pentru a evita înrolarea în armată a decis să treacă ilegal frontiera. În cadrul documentării cazului, tânărul a solicitat azil pe teritoriul Republicii Moldova, în acest sens fiind prezentat Inspectoratului General pentru Migrație.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
24,24
Cer senin
Umiditate:27 %
Vint:5,66 m/s
Fri
18
Sat
14
Sun
15
Mon
18
Tue
19
Arhivă Radio Chișinău