Cadrul conex Legii taxei de stat, modificat de Legislativ în lectura a doua

  • 28 Decembrie 2023 17:36
Cadrul conex Legii taxei de stat, modificat de Legislativ în lectura a doua

Proiectul de lege a fost elaborat cu scopul de a crea un cadru normativ conex coerent, care să excludă eventualele neconcordanțe dintre normele noii Legi cu privire la taxa de stat și prevederile altor acte normative, relatează serviciul de presă al Legislativului.

Proiectul de lege modifică 15 acte normative: Codul de procedură civilă, Codul contravențional al Republicii Moldova, Codul administrativ al Republicii Moldova etc.

Legea taxei de stat a fost adoptată de Parlament în luna iulie a acestui an. Documentul are drept scop crearea unui echilibru bugetar între asigurarea unui serviciu public calitativ și obligația cetățeanului care folosește acest serviciu.

Respectiv, cuantumul taxei de stat pentru anumite cereri a fost modificat și a fost introdusă taxa de timbru – suma percepută la contul instanței de judecată de la persoanele fizice și juridice pentru toate cauzele civile de contencios administrativ, precum și pentru contestațiile împotriva procesului-verbal și deciziilor agenților constatatori în procesele contravenționale.

Documentul intră în vigoare la momentul publicării în Monitorul Oficial.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
10,24
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:1,03 m/s
Fri
18
Sat
15
Sun
15
Mon
18
Tue
18
Arhivă Radio Chișinău