Cadre didactice din Republica Moldova au participat la seminarul „LOCURI ALE MEMORIEI ȘI MEMORII CONCURENTE”

  • 19 Septembrie 18:55
Cadre didactice din Republica Moldova au participat la seminarul „LOCURI ALE MEMORIEI ȘI MEMORII CONCURENTE”

Cadre didactice din Republica Moldova au participat la seminarul „LOCURI ALE MEMORIEI ȘI MEMORII CONCURENTE”, care s-a desfășurat, în perioada 13-18 septembrie, în orașele Lepzig și Berlin, Germania.

Evenimentul a fost organizat de Moldova-Institut Leipzig (MIL) ȋn cooperare cu Facultatea de Istorie și Filosofie a Universității de Stat din Moldova (USM).

Proiectul le-a oferit studenților și cadrelor didactice din Republica Moldova, Ucraina, Polonia și Germania oportunitatea de a aborda în mod diferențiat istoria secolului XX (al Doilea Război Mondial, Holocaustul, stalinismul) și de a reevalua acest trecut, cu scopul de a cunoaște și înțelege mai bine pozițiile față de istoria recentă, se arată în comunicat.

În cadrul seminarului, participanții au discutat despre modul cum e prezentată istoria secolului XX și au analiza memorii concurente ȋn baza unor locuri ale memoriei. La fel, participanții au avut parte de o introducere în cultura memoriei orașelor Leipzig și Berlin și de prezentări despre locurile memoriei ȋn Republica Moldova. Programul a inclus comunicări ale experților, vizite la muzee și excursii tematice ghidate, fiind completate de runde de discuții și sarcini (lucru în proiect) cu contribuții investigative proprii.

Proiectul este finanțat de Serviciul German de Schimb Academic (DAAD) din sursele Ministerului Federal al Afacerilor Externe al Germaniei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: BIZNEWS cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
1,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:3,6 m/s
Sat
1
Sun
1
Mon
-0
Tue
-0
Wed
0
Arhivă Radio Chișinău