Cadavrele a 1.150 de civili au fost descoperite în regiunea Kiev de la declanșarea invaziei ruse (poliția regională)

  • 28 Aprilie 2022 14:09
Cadavrele a 1.150 de civili au fost descoperite în regiunea Kiev de la declanșarea invaziei ruse (poliția regională)

Cadavrele a 1.150 de civili au fost descoperite în regiunea Kiev din Ucraina de la declanșarea invaziei ruse, iar 50-70% dintre acestea aveau răni provocate de gloanțe trase cu arme de calibru mic, a anunțat joi poliția capitalei ucrainene, informează Reuters, potrivit Agerpres.

Șeful poliției regiunii Kiev, Andrii Nebitov, a declarat într-o înregistrare video postată pe Twitter că majoritatea cadavrelor au fost descoperite în orașul Bucea, unde sute de trupuri neînsuflețite au fost găsite după retragerea forțelor ruse.

"Până la ora actuală, noi am găsit, examinat și am predat instituțiilor criminalistice 1.150 de cadavre de civili", a spus Nebitov în înregistrarea video, în timpul căreia stă printre dărâmăturile unor clădiri distruse de luptele grele care au avut loc în regiunea Kiev. "Vreau să subliniez că aceștia erau civili, nu militari", a adăugat el.

Înregistrarea video a fost postată în ziua în care secretarul general al Națiunilor Unite, Antonio Guterres, urmează să aibă la Kiev o întrevedere cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski.

Televiziunea ucraineană l-a arătat pe Guterres vizitând orașul Borodianka, unde, potrivit lui Zelenski, situația este "mult mai îngrozitoare" decât în orașul vecin Bucea.

Ucraina afirmă că civilii găsiți morți în Bucea au fost uciși de forțele ruse în timpul ocupației lor asupra zonei.

Reuters precizează că nu a putut verifica dintr-o sursă independentă numărul de persoane găsite ucise în Bucea sau circumstanțele morții lor.

Rusia a negat că a țintit civili de la declanșarea "operațiunii militare speciale" pe 24 februarie. Ea a calificat acuzațiile conform cărora forțele ruse au executat civili în Bucea în perioada în care au ocupat orașul drept "un fals monstruos", menit să denigreze armata rusă. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:85 %
Vint:1,03 m/s
Fri
13
Sat
15
Sun
13
Mon
13
Tue
13
Arhivă Radio Chișinău