Cabinetul de miniștri urmează să aprobe proiectului de lege privind Fondul Național pentru Dezvoltare Regională și Locală în valoare de 770 de milioane de lei

  • 22 Decembrie 2021 13:36
Cabinetul de miniștri urmează să aprobe proiectului de lege privind Fondul Național pentru Dezvoltare Regională și Locală în valoare de 770 de milioane de lei

Cabinetul de miniștri urmează să aprobe astăzi proiectului de lege privind Fondul Național pentru Dezvoltare Regională și Locală. Proiectul prevede alocarea a 770 de milioane de lei pentru proiecte de dezvoltare comunitare, a anunțat premierul Natalia Gavriliță, în cadrul evenimentului de semnare a contractelor Inițiativei „Primarii pentru Creștere Economică”:

„Chiar astăzi, în ședința guvernului, vom adopta legea fondului de dezvoltare regională și locală care va orienta 770 milioane de lei pentru proiecte la nivel de comunitate. La începutul anului vom consulta și vom adopta și regulamentul care va explica cum aceste resurse vor fi utilizate și vom avea resurse dedicate și pentru cofinanțarea în proiecte externe, și pentru documentația de proiect, proiecte concrete de infrastructură la nivel regional, la nivel local. Sperăm foarte mult ca acele reguli de guvernare a acestui fond și de luarea deciziilor în acest fond să fie acceptate și de parteneri ca să avem sume impunătoare de bani pentru localități într-un proces predictibil și clar, unul pentru toți, accesibil și ușor pentru toți cei care sunt interesați de astfel de proiecte.    

Tot astăzi, miniștrii urmează să dea aviz la proiectul de lege privind  ratificarea Acordului de modificare și de reformulare a Contractului de finanțare dintre Republica Moldova și Banca Europeană de Investiții privind infrastructura feroviară.

Pe ordinea de zi au mai fost incluse și proiectul privind sistemul public de asigurări sociale și efectuarea auditului public extern în domeniul gazelor naturale.

Un alt proiect care urmează să fie aprobat astăzi de către membrii Cabinetului de miniștri este cel cu privire la declararea anului 2022 – Anul Recunoștinței veteranilor de război, participanți la acțiunile de luptă pentru apărarea integrității și independenței Republicii Moldova.

Cabinetul de Miniștri se întrunește la ora 15:00 în ședință de lucru.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri * Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
4,96
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:0 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău