Cabinetul de miniștri condus de Natalia Gavrilița a finalizat raportul de activitate pentru anul 2022, care va fi remis Parlamentului

  • 17 Februarie 2023 08:26
Cabinetul de miniștri condus de Natalia Gavrilița a finalizat raportul de activitate pentru anul 2022, care va fi remis Parlamentului

Cabinetul de miniștri condus de Natalia Gavrilița a finalizat raportul de activitate pentru anul 2022 pe care îl va remite Parlamentului, conform Legii cu privire la Guvern. Raportul conține principalele realizări și provocări ale anului 2022, de la indicatori economici, la reforme și inițiative sectoriale în diferite domenii, se arată într-un comunicat al Guvernului Republicii Moldova.

Printre principalele realizări se numără apropierea țării noastre de Uniunea Europeană, Republica Moldova devenind stat candidat pentru aderare la Uniunea Europeană. În timp ce a gestionat mai multe situații excepționale, Executivul a reușit să demareze reforme structurale importante, care țintesc transpunerea modelului european de dezvoltare și creșterea standardelor de viață în Republica Moldova. 

Pentru asigurarea principiului transparenței în procesul decizional, toate cele 55 de ședințe ale Guvernului au fost organizate și desfășurate cu respectarea tuturor prevederilor cadrului normativ în vigoare. Niciun proiect de act normativ nu a fost supus aprobării Cabinetului de miniștri decât după parcurgerea tuturor procedurilor legale. Mai mult, Guvernul Gavrilița a fost singurul guvern de până acum care a publicat formele finale ale actelor normative, de regulă, cu o săptămână înainte de adoptare.

Conform Legii cu privire la Guvern, Executivul este obligat să prezinte Parlamentului raportul anual de activitate până în luna aprilie. În acest an, raportul a fost finalizat mai devreme, urmare a demisiei prim-ministrei Natalia Gavrilița. Documentul poate fi consultat pe site-ul gov.md.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:86 %
Vint:1,54 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău