Cabinetul de miniștri a aprobat trimiterea unui ajutor umanitar Ucrainei, în valoare totală de 2,4 milioane de lei

  • 10 Mai 2023 12:07
Cabinetul de miniștri a aprobat trimiterea unui ajutor umanitar Ucrainei, în valoare totală de 2,4 milioane de lei

Cabinetul de miniștri a aprobat astăzi, 10 mai, trimiterea unui ajutor umanitar Ucrainei sub formă de echipamente pentru a sprijini infrastructura energetică, în valoare totală de 2,4 miliarde de lei, scrie Radio Chișinău.

Lotul conține echipamente și consumabile destinate reconstrucției, reparației și mentenanței rețelelor electrice afectate de bombardamentele rusești. Cheltuielile de transport, în valoare de 280 de mii de lei, vor fi alocate din fondul de rezervă al guvernului.

Este un gest de bună vecinătate și solidaritate, a subliniat ministrul Energiei, Victor Parlicov, în cadrul ședinței:

„Realitatea în care trăim astăzi se datorează în mare parte rezistenței ucrainenilor în fața invaziei rusești. Noi și pe dimensiunea energetică am avut parte de suportul Ucrainei cât sistemul lor energetic a avut posibilitatea să ne susțină anul trecut, până a fi lansate atacurile asupra infrastructurii critice civile. Deci, este un gest de bună vecinătate și de solidaritate cu Ucraina să le acordăm un suport din puținul pe care îl avem. De la întreprinderile cu capital de stat ”RED-Nord”  și ”Moldelectrica” se acordă niște echipamente din lista solicitată de partea ucraineană”, a declarat Victor Parlicov.

Amintim că Republica Moldova s-a integrat în rețeaua europeană a operatorilor de electricitate odată cu Ucraina, în luna martie anul trecut.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
17,18
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:1,54 m/s
Sat
16
Sun
13
Mon
11
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău