Ca să ajungă în Austria, un cetățean al R. Moldova a traversat Prutul înot, dar a fost oprit în Vaslui, România

  • 19 Octombrie 2021 15:19
Ca să ajungă în Austria, un cetățean al R. Moldova a traversat Prutul înot, dar a fost oprit în Vaslui, România

Un bărbat din Republica Moldova a fost reținut de polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Fălciu, județil Vaslui, după ce a încercat să intre ilegal în România, traversând înot râul Prut, se arată într-un comunicat de presă transmis, marți, de Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră (ITPF) Iași, citat de DIGI24.

Potrivit sursei citate, bărbatul de 43 de ani era vorbitor de limbă rusă și dorea să tranziteze România pentru a ajunge la muncă în Austria.

„Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Fălciu au fost informați, de către o persoană de sprijin, că pe malul românesc al râului Prut, pe direcția localității Fălciu, a fost observat un bărbat, care avea un rucsac în spate și care se deplasa către digul de protecție. În cel mai scurt timp, polițiști de frontieră din cadrul sectorului s-au deplasat în zonă și au reținut bărbatul în cauză. Deoarece bărbatul era vorbitor doar de limbă rusă și nu deținea documente prin care să poată proba intrarea legală în România, a fost condus la sediul Sectorului Poliției de Frontieră Fălciu în vederea stabilirii identității și continuării cercetărilor. În urma verificărilor efectuate și cercetării la fața locului, polițiștii de frontieră au stabilit că bărbatul are cetățenie Republica Moldova, este în vârstă de 43 de ani și că a trecut înot râul Prut, încercând să intre ilegal în România. Bărbatul a mai declarat că intenționa să ajungă în Austria, unde să-și găsească un loc de muncă și că a ales să treacă ilegal frontiera de stat deoarece nu posedă documente legale pentru trecerea frontierei”, se precizează în comunicatul de presă al ITPF.

Cetățeanul moldovean este cercetat penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat. În baza Acordului de Readmisie, bărbatul a fost preluat de autoritățile de frontieră din Republica Moldova.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:56 %
Vint:2,57 m/s
Sun
12
Mon
10
Tue
9
Wed
11
Thu
13
Arhivă Radio Chișinău