CA: Cinci distribuitori au fost sancționați cu 20 000 de lei și cinci avertizări publice

  • 19 Iulie 15:53
CA: Cinci distribuitori au fost sancționați cu 20 000 de lei și cinci avertizări publice

În ședința de azi, Consiliul Audiovizualului a sancționat, cu 20 000 de lei și 5 avertizări publice, cinci distribuitori de servicii media pentru nerespectarea ofertelor de servicii media, a proporției de posturi TV în limba română, celor libere la retransmisiune sau a prevederilor ce țin de lista „must carry”, se arată într-un comunicat al Consiliului Audiovizualului.

Astfel, controlul a arătat că SILE&CO SRL și PETIN-TV SRL au modificat oferta de servicii de televiziune cu peste 10% din numărul total de posturi. Distribuitorii au fost amendați cu câte 5000 de lei.

HARTUM TV SRL și PETIN-TV SRL nu au respectat cota de 50% de servicii de televiziune libere la retransmisiune ale furnizorilor de servicii media aflați în jurisdicția Republicii Moldova, ambii fiind avertizați public.

Cota de 50% de posturi TV în limba română și/sau cu subtitrare/dublare în limba română nu a fost respectată de HARTUM TV SRL și CAGHET-PLUS SRL. Primul a fost sancționat cu 5000 de lei, fiind la a doua încălcare, iar cel de-al doilea cu o avertizare publică.

Pentru faptul că nu au plasat serviciile de televiziune „must carry” pe primele 20 de poziții din lista de preselectare automată, HARTUM TV SRL a fost sancționat cu 5000 de lei, fiind la a doua abatere, iar FLOW MEDIA SRL – cu avertizare publică.

Fiindcă nu a dat prioritate postului de televiziune generalist al furnizorului public național de servicii media, SILE&CO SRL a fost avertizat public.

MAXIMARIN SRL a respectat normele legale.

 
 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
12,18
Cer senin
Umiditate:93 %
Vint:3,09 m/s
Mon
21
Tue
22
Wed
20
Thu
21
Fri
23
Arhivă Radio Chișinău