CA a sancționat cinci distribuitori de servicii media pentru nerespectarea ofertei de servicii sau a listei „must carry”

  • 23 Aprilie 16:37
CA a sancționat cinci distribuitori de servicii media pentru nerespectarea ofertei de servicii sau a listei „must carry”

Cinci distribuitori de servicii media care nu au respectat oferta de servicii retransmisă, cota minimă de 50% de servicii de televiziune libere la retransmisiune sau lista „must carry” au fost sancționați cu 25 000 de lei și trei avertizări publice în ultima ședință a Consiliului Audiovizualului, transmite Serviciul comunicare și relații externe al Consiliului Audiovizualului (CA).

Potrivit CA, distribuitorii de servicii media „Excelenter-Com” SRL, „Sebis Sat” SRL, „SV Standart” SRL și „Raznet” SRL au modificat oferta de servicii în proporție ce depășește 10% din numărul total de servicii de televiziune distribuite, fără aprobarea CA. Toți au fost amendați cu câte 5000 de lei.

Totodată, „Excelenter-Com” SRL, „SV Standart” SRL și „Raznet SRL” (în oferta analogică) nu au respectat cota minimă de 50% de servicii de televiziune libere la retransmisiune ale furnizorilor aflați în jurisdicția Republicii Moldova, fiind avertizați public.

„Raznet SRL”, în oferta analogică, nu a dat prioritate serviciului de televiziune al furnizorului public național, iar în oferta digitală nu a plasat serviciile de televiziune „must carry” pe primele 20 de poziții din lista de preselectare automată și a fost amendat cu 5000 de lei.

Distribuitorii „Arax-Impex” SRL, „Andridan Impex” SRL, „Revafar-Com”  SRL au respectat, în perioada de control, legislația în ceea ce privește ofertele de servicii media retransmise.

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
25,24
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:4,12 m/s
Sat
14
Sun
14
Mon
17
Tue
19
Wed
18
Arhivă Radio Chișinău