Bursele europene scad puternic, băncile sunt din nou sub presiune. Acțiunile Credit Suisse scad cu peste 20%

  • 15 Martie 14:05
Bursele europene scad puternic, băncile sunt din nou sub presiune. Acțiunile Credit Suisse scad cu peste 20%

Bursele europene scad puternic miercuri, în condițiile în care au reapărut îngrijorările legate de sectorul bancar, iar acțiunile Credit Suisse s-au prăbușit cu peste 20% după ce principalul său acționar a exclus o nouă asistență, potrivit CNN.

Într-un interviu acordat pentru Bloomberg, președintele Băncii Naționale Saudite a spus că nu își va crește pachetul de acțiuni la Credit Suisse. „Răspunsul este absolut nu, din multe motive. Voi cita cel mai simplu motiv, care este de reglementare și statutar. Acum deținem 9,8% din bancă, transmite digi24.ro.

Dacă depășim 10% intră în vigoare tot felul de reguli noi, fie că este vorba de autoritatea noastră de reglementare, de reglementările europene sau de reglementările din Elveția”, a declarat Ammar Al Khudairy pentru Bloomberg.

„Nu suntem înclinați să intrăm într-un nou regim de reglementare”, a adăugat acesta. Președintele Băncii Naționale Saudite a făcut comentarii similare și pentru Reuters în marginea unei conferințe din Arabia Saudită. El a mai spus că a fost mulțumit de planul de transformare și nu crede că banca Credit Suisse are nevoie de bani în plus.

„Suntem mulțumiți de planul de transformare pe care l-au propus. Este o bancă foarte puternică”, a spus Al Khudairy.  Pe lângă faptul că acțiunile Credit Suisse au scăzut cu peste 20% la bursa elvețiană, principalii indici de la Paris și Milano au scăzut cu peste trei procente, în timp ce bursele de la Frankfurt și Londra au pierdut aproximativ 2,5% în tranzacțiile de la sfârșitul dimineții.

Banca franceză Societe Generale a căzut cu aproximativ 10%, iar cotația barilului american de petrol WTI a scăzut la minimul ultimelor 15 luni, sub 70 de dolari.Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
24,24
Cer senin
Umiditate:50 %
Vint:4,12 m/s
Tue
19
Wed
18
Thu
19
Fri
21
Sat
16
Arhivă Radio Chișinău