Burse pentru tineri din medii social-vulnerabile

  • 06 Octombrie 2020 16:37
Burse pentru tineri din medii social-vulnerabile

Centrul de Informații Universitare lansează proiectul „Burse pentru formare profesională”, care are drept scop susținerea tinerilor din medii social-vulnerabile.

Proiectul vine să faciliteze accesul tinerilor la educație în instituțiile de învățământ profesional tehnic și îi motivează să meargă mai departe la studii, prin oferirea suportului financiar și informațional necesar în dezvoltarea profesională și personală, transmite IPN.

Bursele oferite tinerilor selectați în proiect sunt în valoare de 12 mii de lei și acoperă cheltuielile de cazare, alimentație și alte necesități ale beneficiarului, pe o perioadă de un an. Totodată, bursele pot fi reînnoite pentru anul următor, pe bază de concurs.

În total, 80 de burse vor fi împărțite, atât pentru beneficiarii proiectului din ediția precedentă, cât și pentru candidații noi care întrunesc condițiile de eligibilitate. Este vorba de studenți ai anului I în școlile profesionale, colegii sau centre de excelență din Moldova sau bursieri ai ediției trecute din cadrul acestui program. Pot aplica tinerii care provin din familii cu venituri modeste, familii incomplete, familii cu mulți copii, cei care sunt fără ocrotire părintească sau sunt tineri cu dizabilități. Candidații trebuie să demonstreze o situație academică bună, cu nota nu mai mică de 7,50.

Cei care vor să aplice la concurs trebuie să completeze un formular și să depună dosarul până pe 30 octombrie curent.

Proiectul „Burse pentru formare profesională” se află la cea dea 10-a ediție și este organizat cu  suportul financiar al Fundației Orange Moldova, fiind susținut de către Ministerul Educației, Culturii și Cercetării și Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
13,85
Nori împrăștiați
Umiditate:74 %
Vint:6,69 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău