Bursa Română de Mărfuri își extinde activitatea în Republica Moldova

  • 11 Iulie 18:16
Bursa Română de Mărfuri își extinde activitatea în Republica Moldova

Bursa Română de Mărfuri își extinde activitatea în Republica Moldova. Despre acest lucru au anunțat în cadrul unui briefing de presă, vicepremierul Dumitru Alaiba și președintele Bursei Române de Mărfuri, Gabriel Purice, informează Ministerul Dezvoltării Economice și Digitalizării.

Extinderea Bursei Române de Mărfuri în Republica Moldova răspunde necesității de a construi o economie puternică și competitivă, cu mecanisme clare de tranzacționare a mărfurilor. Le oferă antreprenorilor noi oportunități de a face afaceri, într-o economie modernă.

Bursele de mărfuri din UE au fost recunoscute de Parlament în februarie, printr-un pachet de dereglementare înaintat de Ministerul Dezvoltării Economice și Digitalizării, cu scop de a facilita accesul antreprenorilor noștri la piețe externe, cu prețuri corecte și riscuri reduse. Acțiuni care contribuie la consolidarea unei economii moderne și prospere.

Bursa Română de Mărfuri în Republica Moldova reprezintă o platformă care oferă ocazia cumpărătorilor și vânzătorilor să negocieze transparent, în funcție de cerere și ofertă, prețul cel mai bun pentru ambele părți.

“Extinderea Bursei Române de Mărfuri este un proiect foarte important, care va contribui la crearea de noi locuri de muncă și la dezvoltarea abilităților profesionale în domeniul financiar și comercial. Inevitabil vom vedea și o creștere a nivelului de competență a specialiștilor moldoveni, aceștia având oportunitatea de a colabora cu experți din afara țării. Invităm cât mai multe companii să se înregistreze pe Bursa Română de Mărfuri pentru a beneficia de toate avantajele oferite de acest instrument financiar modern” a menționat viceprim-ministrul și ministrul Dezvoltării Economice și Digitalizării, Dumitru Alaiba.

“Bursa Română de Mărfuri  are rol important în dinamizarea exporturilor pentru producătorii de mărfuri din Republica Moldova, sporind competitivitatea economică și oferind predictibilitate și garanții pentru comerțul extern. Mai mult, poate fi un stimulent suplimentar pentru investițiile românești, care încă sunt în proces de a identifica nișe investiționale și parteneri credibili în Republica Moldova” a precizat președintele Bursei Române de Mărfuri, Gabriel Purice. 

Avantajele bursei de mărfuri în Republica Moldova sunt multiple:  

Transparență: Toate tranzacțiile și informațiile de piață sunt publice și accesibile, asigurând un climat de afaceri echitabil și concurențial. Acest aspect este crucial pentru stimularea competiției și creșterea accesului companiilor la oportunități de afaceri la nivel național și internațional.

Competiția corectă: Bursa Română de Mărfuri va îmbunătăți raportul beneficii-costuri pentru mărfurile tranzacționate, crescând eficiența achizițiilor și vânzărilor. Companiile private și instituțiile publice vor avea șansa să participe la licitații și tranzacții conform regulilor pieței libere, asigurând un proces de achiziție publică mai transparent și competitiv.

Garantarea tranzacțiilor: Bursa Română de Mărfuri oferă un grad de siguranță și garantare a tranzacțiilor care poate ajunge până la 100% din valoarea acestora, asigurând un mediu sigur pentru toți participanții.

Procesul de achiziție a mărfurilor pe bursă este simplu și eficient, asigurând rapiditate în încheierea tranzacțiilor. 

Înregistrarea este simplă și gratuită. Este semnată o convenție de afiliere și documente pentru accesul la platformele de tranzacționare.

Este unul dintre avantajele procesului de  integrare a Republicii Moldova în Uniunea Europeană. Participarea țării noastre la o bursă de mărfuri din Uniunea Europeană – Bursa Română de Mărfuri semnifică un pas important către obiectivul de a ne alinia la standardele economice și comerciale europene. Mai mult, acest pas ne asigură consolidarea transparenței și eficienței în tranzacțiile comerciale, precizează MIDR.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
30,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:3,09 m/s
Fri
27
Sat
27
Sun
23
Mon
24
Tue
19
Arhivă Radio Chișinău