Bursa de la Tokyo suspendă tranzacțiile din cauza unei defecțiuni a sistemului

  • 01 Octombrie 2020 09:43
Bursa de la Tokyo suspendă tranzacțiile din cauza unei defecțiuni a sistemului

Tranzacționarea tuturor acțiunilor listate la Bursa de la Tokyo (TSE) a fost oprită pentru întreaga zi, din cauza unei defecțiuni a sistemului, prima de când acesta a fost computerizat, în mai 1999, a anunțat, joi, Japan Exchange Group Inc, transmit Kyodo și Reuters, preluat de Agerpres.

Este cea mai mare problemă cu care s-a confruntat vreodată a treia piață bursieră globală, după ce, în 2005, tranzacțiile au fost suspendate timp de trei ore și vine într-un moment în care noul premier Yoshihide Suga a făcut din digitalizarea țării o prioritate majoră.

The Tokyo Stock Exchange a informat că există o problemă cu transmiterea datelor privind tranzacțiile și nu poate preciza când se va relua tranzacționarea acțiunilor.

De asemenea, tranzacțiile au fost suspendate pe piețele bursiere regionale din Sapporo, Nagoya și Fukuoka, care folosesc sistemul Bursei din Tokyo, singura ce funcționa joi fiind Osaka Exchange, bursă specializată pe produse derivate.

Oficialii TSE nu au precizat care e cauza ce a provocat defecțiunea, dar au dat asigurări că nu există dovezi de acces neautorizat din afara sistemului. Publicația niponă Nikkei susține că este o problemă nespecificată de hardware.

Bursa de la Tokyo, o piață de aproximativ 6.000 de miliarde de dolari, este a treia cea mai mare din lume, după New York și Shanghai, conform datelor Federației globale a operatorilor bursieri.

Este pentru prima dată când toate acțiunile tranzacționate la Bursa de la Tokyo au fost suspendate pe durata întregii zile din cauza unei defecțiuni a sistemului.

Bursa japoneză a închis ședința de miercuri în scădere cu 1,50%, după dezbaterea prezidențială haotică din SUA, transmite Kyodo. Indicele principal Nikkei-225 a ajuns la valoarea de 23.185,12 puncte, în scădere cu 353,98 puncte comparativ cu valoarea înregistrată la închiderea ședinței precedente. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:2,57 m/s
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Arhivă Radio Chișinău