Burkina Faso | Atacatori înarmați au ucis circa 100 de civili într-un atac care a avut loc în timpul nopții asupra unui sat

  • 05 Iunie 2021 16:25
Burkina Faso | Atacatori înarmați au ucis circa 100 de civili într-un atac care a avut loc în timpul nopții asupra unui sat

Atacatori înarmați au ucis circa 100 de civili într-un atac care a avut loc în timpul nopții asupra unui sat din nordul Burkina Faso, a anunțat sâmbătă guvernul, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

Atacatorii au lovit în timpul nopții de vineri spre sâmbătă, ucigând locuitori ai satului Solhan, din provincia Yagha, care se învecinează cu Nigerul, și au incendiat locuințe și piața din localitate, a transmis guvernul într-un comunicat de presă.

Executivul de la Ouagadougou i-a descris pe atacatori drept teroriști, însă nicio grupare nu și-a asumat responsabilitatea.

Atacuri comise de jihadiști care au legături cu grupările teroriste Al Qaida și Stat Islamic din regiunea Sahel, în Africa de Vest, s-au înmulțit semnificativ de la începerea anului, îndeosebi în Burkina Faso, Mali și Niger, civilii având cel mai mult de suferit.

Guvernul a decretat 72 de ore de doliu național.

Violențele din Burkina Faso au dus la strămutarea a peste 1,14 milioane de oameni în numai doi ani, iar în țară și-au găsit adăpost circa 20.000 de refugiați din țara vecină Mali, care fug din calea atacurilor jihadiste.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:95 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău