Bunuri, în valoare de circa 26 de milioane de lei, sechestrate de ARBI, în dosarele fraudei bancare

  • 11 Octombrie 2021 09:17
Bunuri, în valoare de circa 26 de milioane de lei, sechestrate de ARBI, în dosarele fraudei bancare

Bunuri de aproximativ 26 000 000 de lei au fost indisponibilizate de Agenția de recuperare a bunurilor infracționale (ARBI), din cadrul CNA, săptămâna trecută. Potrivit ARBI, sechestrele au fost aplicate în baza delegațiilor procurorilor în dosarele fraudei bancare.

Printre acestea sunt acțiuni, 7 capitaluri sociale, 2 construcții nelocative, un cont bancar, 9 încăperi locative și nelocative, dar și 3 terenuri pentru construcții. Suma totală a bunurilor a fost estimată la 25 984 041 lei. Până în prezent, sechestrele aplicate de Agenție în dosarele fraudei bancare depășește 3 miliarde de lei, se arată în comunicat.

Instituția preciză că procesul de recuperare a bunurilor infracționale este divizat în 4 etape succesive: urmărirea bunurilor infracționale și acumularea probelor; indisponibilizarea bunurilor infracționale; confiscarea bunurilor infracționale și repararea prejudiciilor; restituirea bunurilor infracționale. Din aceste patru etape ale procesului de recuperare, doar primele două intră în competențele ARBI. Astfel, prerogativa de confiscare a bunurilor aparține instanței de judecată, iar etapa restituirii, care presupune executarea hotărârilor de confiscare, se realizează de către instituția executorului judecătoresc și Serviciul Fiscal de Stat.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:74 %
Vint:3,09 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău