Bunuri de proveniență ilicită de aproximativ 20 de milioane de lei, puse sub sechestru de ARBI a CNA

  • 29 Martie 2021 10:56
Bunuri de proveniență ilicită de aproximativ 20 de milioane de lei, puse sub sechestru de ARBI a CNA

Bunuri de aproximativ 20 de milioane de lei au fost puse sub sechestru de către Agenția de Recuperare a Bunurilor Infracționale a CNA. Este vorba despre bunuri de proveniență ilicită care au fost indisponibilizate, săptămâna trecută, în cadrul unei cauze penale, aflate în gestiunea procurorilor, potrivit unui comunicat al CNA.

Astfel, în cadrul investigațiilor financiare paralele, ARBI a aplicat sechestre pe 33 de bunuri, inclusiv capital social, încăperi locative și nelocative, construcții locative și nelocative, terenuri pentru construcții și agricole. Suma totală a bunurilor indisponibilizate este de 19 361 104 lei. De asemenea, pe parcursul săptămânii trecute, ARBI a finalizat 5 delegații pe 4 cauze penale în privința a 5 subiecți; a elaborat 11 note analitice care au vizat  36 de persoane;  a întocmit 8 avize consultative privind evaluarea a 5 bunuri mobile și 4 imobile.

Amintim că, în primele luni ale anului în curs, Agenția de Recuperare a Bunurilor Infracționale a aplicat sechestre pe bunuri, dobândite ilicit, în sumă de peste 90 de  milioane de lei, iar în 2020, cifra acestora a fost estimată la aproximativ 1,5 miliarde de lei.

Agenția de Recuperare a Bunurilor Infracționale este o subdiviziune autonomă din cadrul Centrului Național Anticorupție, specializată în efectuarea investigațiilor financiare paralele, indisponibilizarea bunurilor infracționale, evaluarea, administrarea și valorificarea bunurilor infracționale indisponibilizate.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:3,6 m/s
Mon
9
Tue
11
Wed
10
Thu
13
Fri
12
Arhivă Radio Chișinău