Bunuri de peste 12 de milioane de lei, puse sub sechestru de ARBI a CNA

  • 05 Aprilie 2021 09:47
Bunuri de peste 12 de milioane de lei, puse sub sechestru de ARBI a CNA

Bunuri de peste 12 de milioane de lei au fost puse sub sechestru de către Agenția de Recuperare a Bunurilor Infracționale a CNA. Este vorba despre bunuri de proveniență ilicită care au fost indisponibilizate, săptămâna trecută, în cadrul unei cauze penale, aflate în gestiunea procurorilor.

Astfel, în cadrul investigațiilor financiare paralele, ARBI a aplicat sechestre pe 28 de bunuri, inclusiv capital social, încăperi locative și nelocative, construcții locative și nelocative, terenuri pentru construcții și agricole. Suma totală a bunurilor indisponibilizate este de 12 232 162 lei. De asemenea, pe parcursul săptămânii trecute, ARBI a finalizat 4 delegații pe 4 cauze penale în privința a 9 subiecți; a elaborat 15 note analitice care au vizat 67 de persoane; a întocmit 20 avize consultative privind evaluarea a 7 bunuri mobile și 23 imobile.

Amintim că, în primele luni ale anului în curs, Agenția de Recuperare a Bunurilor Infracționale a aplicat sechestre pe bunuri, dobândite ilicit, în sumă de peste 102 milioane de lei, iar în 2020, cifra acestora a fost estimată la aproximativ 1,5 miliarde de lei.

Agenția de Recuperare a Bunurilor Infracționale este o subdiviziune autonomă din cadrul Centrului Național Anticorupție, specializată în efectuarea investigațiilor financiare paralele, indisponibilizarea bunurilor infracționale, evaluarea, administrarea și valorificarea bunurilor infracționale indisponibilizate.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
9,24
Cer senin
Umiditate:66 %
Vint:2,06 m/s
Sun
12
Mon
10
Tue
9
Wed
12
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău