Bulgarii vor primi vouchere de 10 euro pentru mâncare dacă se vaccinează anti-COVID. Țara e pe ultimul loc în UE

  • 04 Septembrie 2021 15:25
Bulgarii vor primi vouchere de 10 euro pentru mâncare dacă se vaccinează anti-COVID. Țara e pe ultimul loc în UE

Bulgaria le oferă persoanelor care se vaccinează împotriva coronavirusului vouchere cu care pot fi achiziționate alimente în supermarketuri. Prin această măsură se încearcă impulsionarea campaniei de vaccinare care stagnează, în timp ce numărul de cazuri este în creștere.

Voucherele pentru alimente în valoare de 20 de leva (10 euro) sunt valabile începând de vineri în supermarketurile unui mare lanț de distribuție. Dozele de vaccin le vor fi administrate doritorilor în fața acestor supermarketuri din Sofia, Plovdiv, Varna și Burgas, a transmis postul de televiziune Nova, relatează dpa, citată de Agerpres.

Bulgaria se află pe ultimul loc în Uniunea Europeană în ce privește rata de vaccinare. Mulți bulgari au prejudecăți față de vaccinuri, alimentate și de zvonurile care circulă pe internet.

Tot vineri, lucrători din domeniul HORECA au protestat la Plovdiv față de restricțiile legate de varianta Delta, care vor intra în vigoare marți.

Postul bTV a relatat că demonstranții au blocat pentru scurt timp străzile din centrul orașului Plovdiv.

Un protest similar a blocat temporar autostrada E-79 spre Grecia, în sud-vestul Bulgariei. Un protest național al acestei industrii este anunțat pentru săptămâna viitoare la Sofia.

În Bulgaria, numărul de infectări cu coronavirus este în creștere, iar sistemul medical se află deja sub o „presiune serioasă”, a declarat vineri un responsabil din sănătate, Stoicio Kazarov.

Aproape 4.000 de pacienți cu COVID-19 sunt spitalizați pentru tratament, într-o țară cu 6,9 milioane de locuitori.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:30 %
Vint:2,57 m/s
Sat
16
Sun
13
Mon
11
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău