Bulgaria | Zeci de arestări în cadrul unei operațiuni privind finanțarea terorismului internațional

  • 18 Ianuarie 2019 17:11
Bulgaria | Zeci de arestări în cadrul unei operațiuni privind finanțarea terorismului internațional

Autoritățile bulgare au reținut 43 de persoane în diferite orașe din țară în cadrul unei operațiuni împotriva finanțării terorismului internațional, au anunțat vineri surse din procuratură citate de BTA.

Potrivit anchetatorilor bulgari, "dinspre și către Bulgaria s-au făcut transferuri clandestine de bani în sume mari prin intermediul așa-zisului sistem 'hawala', în cadrul unui grup infracțional internațional".

Raziile continuă la Sofia, Plevna, Blagoevgrad, Razgrad, Haskovo, Plovdiv și Loveci. Tribunalul penal de specialitate a emis 126 de mandate de percheziție vizând 50 de locuințe și sedii, 26 de vehicule și 50 de persoane și au fost confiscate până acum documente, alte obiecte și suma de 32.000 de euro.

S-a stabilit că în spatele acestor activități criminale se află un cetățean sirian rezident în Bulgaria, care a fost de altfel arestat la Sofia, în timp ce realiza transferuri prin sistemul hawala. Cetățeanul sirian s-a aflat în contact cu alte persoane implicate în activități de sprijin logistic pentru organizații teroriste internaționale și cu indivizi despre care există informații că au legături cu finanțarea terorismului și alte activități ilegale.

Procurorul general adjunct bulgar Ivan Gheșev a confirmat vineri în cadrul unei conferințe de presă că există străini printre cei arestați, dar nu a precizat din ce țări anume.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Românii de pretutindeni
Meteo Chișinău
13,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:71 %
Vint:2,06 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău