Bulgaria va înăspri controalele după înmulțirea cazurilor de coronavirus

  • 06 Iulie 2020 17:08
Bulgaria va înăspri controalele după înmulțirea cazurilor de coronavirus

Bulgaria va sancționa strict persoanele care nu respectă distanțarea socială obligatorie în spațiile publice sau nu poartă mască de protecție în interior, în contextul înmulțirii noilor cazuri de coronavirus, a anunțat luni ministrul Sănătății, Kiril Ananiev, potrivit Reuters.

Țară cu o populație de șapte milioane de locuitori, Bulgaria a înregistrat 5.740 de cazuri de infectare și 246 de decese. Numai în ultima săptămână s-au înregistrat în total 1.049 de cazuri.

Ananiev a spus că va extinde starea de urgență epidemiologică din țară până la sfârșitul lunii iulie pentru a-i permite să fie mai flexibil și să emită ordine speciale dacă va fi nevoie.

El le-a cerut autorităților să garanteze respectarea măsurilor împotriva infectărilor și să limiteze evenimentele publice mari. Amenzile pentru nerespectarea regulilor de distanțare și a altor măsuri vor fi impuse strict.

Luni, oficiali sanitari din orașul Veliko Târnovo din centrul țării au informat că 23 din 42 de persoane care au participat la sfârșitul lunii iunie la un bal de absolvire școlar au fost testate pozitiv cu COVID-19.

Ananiev a declarat presei că 20 de jucători și oficiali de la două cluburi de fotbal din prima divizie au fost testați pozitiv și a atras atenția că Bulgaria ar putea interzice prezența spectatorilor la meciurile de fotbal.

Bulgaria a ridicat majoritatea restricțiilor legate de coronavirus, deschizând barurile și restaurantele și permițând deplasările pentru a ajuta economia să se recupereze și nu intenționează să înăsprească măsurile pentru moment.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
7,18
Cer fragmentat
Umiditate:90 %
Vint:4,12 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
11
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău