Bulgaria și România vor analiza condițiile la punctele comune de frontieră

  • 11 Martie 2017 18:01
Bulgaria și România vor analiza condițiile la punctele comune de frontieră

Cel mai târziu în luna aprilie, Guvernele Bulgariei și României vor avea o ședință comună pentru a dezbate condițiile la punctele comune de frontieră dintre cele două state.

Decizia a fost luată după ce premierul bulgar interimar, Ognian Gherdjikov, a vizitat cel mai aglomerat punct de la frontiera dintre Bulgaria și România, Ruse-Giurgiu.

"Până la sfârșitul anului, va fi anunțată licitația pentru construcția zonei Est la punctul de frontieră de pe podul Ruse-Giurgiu, de unde să fie redirecționat complet traficul tuturor vehiculelor care intră în țară. Acest lucru va fluidiza circulația și va reduce coloanele de la frontieră. Aglomerația de acum din cauza vânzării de roviniete va avea, de asemenea, o soluție", a adăugat prim-ministrul Gherdjikov, precizând: "Noi, în această privință, am rămas mult în urma colegilor români care au roviniete electronice, mult mai rapide, mai moderne, este mult mai ușor, însă la noi parcă cineva ar ține neapărat să existe vinietele de hârtie, probabil deoarece există un câștig. La această prblemă, vom găsi o soluție, pentru că este o rușine ca în secolul 21 noi să nu dispunem de aceste tehnologii moderne. Va exista o propunere pentru partea română, de a funcționa un al doilea cântar de marfă, pentru gestionarea mai rapidă a încărcăturilor", a mai spus premierul bulgar interimar.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:29 %
Vint:4,12 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău