Bulgaria se așteaptă la o recoltă bună de grâu în 2022 și exporturi solide

  • 20 Iunie 2022 16:41
Bulgaria se așteaptă la o recoltă bună de grâu în 2022 și exporturi solide

Bulgaria se așteaptă la o recoltă bună de grâu în 2022, apropiată de cea record înregistrată anul trecut, ceea ce îi va permite să exporte cantități semnificative de grâu, a declarat luni un oficial din conducerea Ministerului bulgar al Agriculturii, transmite Reuters, citat de AGERPRES.

"Ne așteptăm ca recolta de grâu să fie apropiată de cea de anul trecut. Dacă va fi de 6,5 milioane de tone sau 6,7 milioane de tone, asta va depinde de condițiile de însămânțare în diferite părți ale țării", a spus Petar Kirovski, responsabil cu însămânțările culturilor de cereale în cadrul Ministerului bulgar al Agriculturii.

Țara vecină se numără printre cei mai mari exportatori de grâu din Europa și anul trecut a înregistrat o recoltă record de 7,1 milioane de tone, în creștere față de o producție de 4,7 milioane de tone în 2020 și una de 6,1 milioane de tone în 2019.

Cu un consum intern de aproximativ 1,5 milioane de tone pe an, Bulgaria a exportat până acum aproape cinci milioane de tone de grâu din recolta anului 2021, a precizat Kirovski.

"Având în vedere că ne așteptăm la o recoltă bună în acest an, vor fi disponibile cantități mai mult decât suficiente pentru export. Cu siguranță, peste patru milioane de tone de grâu vor fi exportate", a declarat Petar Kirovski.

În plus, însămânțările de orz din Bulgaria sunt și ele într-o stare bună și oficialii se așteaptă ca și recolta de orz să fie apropiată de cea de anul trecut, când fermierii bulgari au recoltat peste 680.000 de tone de orz.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
12,18
Cer senin
Umiditate:39 %
Vint:0,51 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău