Bulgaria: Rezervările pentru sezonul de iarnă au scăzut cu 40%

  • 29 Noiembrie 2020 18:20
Bulgaria: Rezervările pentru sezonul de iarnă au scăzut cu 40%

Rezervările pentru sezonul de iarnă din Bulgaria turism au scăzut cu 40% față de anul trecut, a anunțat ministrul Turismului, Mariana Nikolova, într-un interviu televizat, informează publicația The Sofia Globe.

Săptămâna aceasta, cancelarul Angela Merkel i-a sfătuit pe germani să nu plece în străinătate în perioada vacanței de Crăciun, în special la ski. De asemenea, Angela Merkel a spus că Guvernul de la Berlin și autoritățile regionale vor cere Uniunii Europene să interzică vacanțele de ski până la data de 10 ianuarie. Bulgaria este printre țările care au respins solicitarea oficialului german.

Calculele arată impunerea unor restricții severe stațiunilor turistice în sezonul de iarnă vor avea ca rezultat pierderi de un miliard de leva, susține Nikolova. Oficialul a adăugat că stațiunile din Bulgaria respectă toate măsurile impuse pentru stoparea pandemiei de coronavirus (COVID-19).

Măsurile impuse stațiunilor din Bulgaria sunt similare cu cele din principalele destinații de ski, a declarat ministrul Turismului. "Nu cred că cineva din industria turismului își poate permite să riște sau să facă greșeli care ar putea afecta întregul sector", a dat asigurări oficialul bulgar.

Turismul va beneficia de noile măsuri de sprijin adoptate de Guvern, iar până în acest moment autoritățile au acordat asistență de peste 23 de milioane de leva industriei ospitalității, susține Nikolova.

Majoritatea turiștilor străini care vor vizita Bulgaria în sezonul de iarnă vor fi din țările vecine din Balcani și vor folosi transportul pe uscat, a declarat recent ministrul Turismului, care a dat asigurări că nu se vor face compromisuri în privința modului în care se realizează verificarea respectării măsurilor anti-epidemie în stațiunile turistice.

Turismul este responsabil pentru aproximativ 12% din Produsul Intern Brut al Bulgariei și oferă un loc de muncă pentru mii de persoane. 

Sursa:AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,63
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:0,51 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău