Bulgaria preconizează o creștere între 5-10% a numărului de turiști în sezonul de iarnă

  • 19 Octombrie 2017 15:29
Bulgaria preconizează o creștere între 5-10% a numărului de turiști în sezonul de iarnă

"Așteptăm o creștere a numărului de turiști între 5-10% în sezonul de iarnă", a declarat ministrul bulgar al turismului, Nikolina Angelkova.

"Sezonul de iarnă se lansează oficial în decembrie, cu pregătiri din luna noiembrie. Depinde foarte mult de vreme, mai ales pentru cei care vin în Bulgaria să schieze. De aceea, și rezervările pentru schi se fac în ultimul moment", a adăugat Angelkova, reamintind că sezonul de iarnă trecut a fost un foarte mare succes, peste 1,4 milioane de turiști străini vizitând Bulgaria.

"Recent, stațiunea Bansko a fost inclusă în top 10 al celor mai bune destinații pentru schi de către o revistă britanică de prestigiu. Bulgaria este una dintre cele mai bune destinații pentru turismul de iarnă ca raport calitate-preț. Poate că există locuri în care este scump, depinde de alegere, categorie de hotel. În general, pachetele pe care le oferă stațiunile noastre sunt mult mai ieftine decât cele din alte țări", a subliniat ministrul bulgar al turismului.

Nikolina Anghelkova a mai spus că din luna aprilie a anului viitor, o companie aeriană străină este programată să efectueze zboruri regulate către mai multe destinații de pe aeroporturile din Varna și Burgas.

Sursa: Rador

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
14,4
Cer senin
Umiditate:78 %
Vint:2,57 m/s
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Fri
21
Arhivă Radio Chișinău