Bulgaria | Noul premier interimar promite stabilitate înaintea alegerilor

  • 25 Ianuarie 2017 15:25
Bulgaria | Noul premier interimar promite stabilitate înaintea alegerilor

Noul premier interimar al Bulgariei, Ognian Gerdjikov, s-a angajat să mențină stabilitatea și continuitatea politică în perioada până la alegerile parlamentare de la 26 martie, al treilea scrutin începând din 2013, informează Reuters.

Președintele Rumen Radev l-a numit marți pe Ognian Gerdjikov, profesor de Drept și fost președinte al Parlamentului, să conducă guvernul interimar după demisia executivului de centru-dreapta la sfârșitul anului trecut, scrie AGERPRES.

Conform Constituției Bulgariei, sarcinile cabinetului interimar sunt limitate la pregătirea țării pentru alegeri și asigurarea funcționării fără probleme a statului.

"La o primă privire, guvernul interimar nu are multe sarcini — sarcina sa principală este să organizeze alegeri corecte", a spus marți seară Gerdjikov, la televiziunea națională BNT.

"Bineînțeles, statul trebuie condus într-un mod care asigură calmul. Trebuie construit pe ceea ce a fost făcut de cei de dinaintea noastră, iar neajunsurile trebuie combătute", a adăugat el.

În vârstă de 70 de ani, Ognian Gerdjikov, un respectat politician de centru a cărui numire a fost salutată de întreg spectrul politic din Bulgaria, își va prelua oficial funcția vineri, când președintele va dizolva Parlamentul.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:94 %
Vint:3,6 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău