Bulgaria: Ministrul agriculturii a demisionat în urma unui scandal legat de fraudă cu fonduri europene

  • 14 Mai 2019 15:17
Bulgaria: Ministrul agriculturii a demisionat în urma unui scandal legat de fraudă cu fonduri europene

Ministrul bulgar al agriculturii, Rumen Porojanov, a demisionat marți în urma scandalurilor legate de fraude cu fonduri europene și de achiziționarea unei proprietăți sub prețul pieței, a anunțat executivul de la Sofia, transmite dpa, preluat de Agerpres.

Porojanov a explicat că nu vrea ca 'atacurile' împotriva sa să afecteze activitatea guvernului condus de Boiko Borisov.

Potrivit comunicatului guvernamental, citat de BTA, premierul Borisov a acceptat demisia lui Porojanov.

Acesta a demisionat în urma suspiciunilor că fonduri europene, gestionate de o agenție responsabilă cu distribuirea subvențiilor agricole și al cărei șef era la acea vreme, au fost folosite pentru construirea unor vile private.

Până în prezent, frauda se ridică la 10 milioane de leva (5 milioane de euro).

Potrivit datelor oficiale, 746 de case de oaspeți au fost construite cu fonduri europene acordate Bulgariei între 2007 și 2013.

Anchetatorii au descoperit că, din verificările întreprinse în cazul a 110 case, 33 au fost construite în realitate pentru folosință privată.

În afara acuzației de fraudă, Porojanov mai este suspectat că a achiziționat un apartament la Sofia la un preț mai mic decât cel al pieței, o tranzacție ce poate fi considerată suspectă.

'Am ordonat în mod clar ca persoanele care au încălcat legea să fie aduse în fața justiției. Totul ar trebui să se încheie repede, iar oamenii să nu aibă îndoieli', a declarat premierul Borisov, citat de BTA.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
13,85
Cer senin
Umiditate:86 %
Vint:3,09 m/s
Mon
21
Tue
22
Wed
20
Thu
21
Fri
23
Arhivă Radio Chișinău