Bulgaria | Înalți oficiali au demisionat în urma unui scandal de corupție

  • 28 Martie 2019 11:20
Bulgaria | Înalți oficiali au demisionat în urma unui scandal de corupție RFE/RL

Țvetan Țvetanov, șeful grupului parlamentar al partidului bulgar de guvernământ, GERB, și-a anunțat demisia din Parlament în urma unui scandal de corupție care a dus deja la demisia ministrului Justiției și a altor doi oficiali guvernamentali, potrivit France 24, citat de Mediafax.

„Voi continua să fiu vicepreședintele GERB și șef de campanie", a declarat Țvetanov. El a ținut să le spună jurnaliștilor că decizia sa „nu este dramatică".

Țvetanov este implicat într-un scandal de corupție referitor la achiziția unor apartamente de lux la prețuri foarte mici. Alături de el mai sunt acuzați și alți înalți oficiali.

Țvetan Țvetanov a declarat că este nevinovat și susține că este o „victimă". „Nu pot fi tras la răspundere pentru suma care a fost cerută. Prețul se negociază între vânzător și cumpărător", a mai adăugat el. Oficialul bulgar este acuzat că ar fi achiziționat un apartament cu 630 de euro pe metru pătrat, în timp ce alte apartamente din aceeași clădire erau vândute la 2.600 de euro pe metru pătrat. Autoritățile au deschis o anchetă în acest caz, notează Mediafax

Premierul Bulgariei și lider al partidului GERB, Boiko Borisov, a comentat scandalul, menționând că formațiunea a suferit o lovitură extrem de grea, iar demisiile nu au fost o decizie ușoară. Borisov a subliniat că partidul GERB nu se va scinda, în ciuda acestui scandal, relatează Rador. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
14,4
Cer fragmentat
Umiditate:73 %
Vint:8,23 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău