Bulgaria: Formațiunea "Continuăm schimbarea", pe primul loc în alegeri

  • 15 Noiembrie 2021 15:29
Bulgaria: Formațiunea

O nouă formațiune anticorupție, "Continuăm schimbarea" s-a clasat pe primul loc în alegerile legislative anticipate de ieri din Bulgaria. Rezultatele parțiale anunțate astăzi, după numărarea a peste 42% din buletine, arată că mișcarea a obținut 26 de procente și a devansat astfel partidul conservator GERB al fostului premier Boiko Borisov, care este creditat cu puțin peste 21% din opțiuni. 

"Continuăm schimbarea" a fost înființată în septembrie de doi foști oameni de afaceri, Kiril Petkov și Asen Vasilev, cu studii la Harvard în Statele Unite.

Au ajuns în atenția publică de câteva luni, de când au fost numiți miniștri în actualul cabinet interimar de la Sofia: unul este titular la Economie, iar celălalt la Finanțe. "Promitem zero corupție" - a declarat Kiril Petkov pentru Agenția Reuters.

A fost, de altfel, și mesajul cu care s-au prezentat în alegeri. Acum Kiril Petkov spune că partidul a înțeles responsabilitatea de a forma rapid un guvern funcțional, după luni întregi de blocaj politic, și a promis că va fi deschis la dialog și compromisuri. Nu însă și în privința planurilor de a revizui sistemul judiciar. Analiștii se așteaptă la negocieri dificile, deși cred că noua formațiune "Continuăm schimbarea" are șanse de a forma o coaliție cu alte două partide mici anticorupție și cu socialiștii.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:59 %
Vint:1,03 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău