Bulgaria | Conservatorii promit că nu vor tolera „nicio formă extremă de naționalism” în viitorul guvern

  • 19 Aprilie 2017 16:18
Bulgaria | Conservatorii promit că nu vor tolera „nicio formă extremă de naționalism” în viitorul guvern

Conservatorii bulgari din partidul GERB al fostului premier Boiko Borisov, care au câștigat alegerile legislative la sfârșitul lui martie și se pregătesc să formeze noul guvern împreună cu naționaliștii, s-au angajat miercuri să nu tolereze ''nicio formă extremă de naționalism'' la putere, transmite AFP.

''Nicio formă extremă de naționalism (...) nu va fi tolerată. Intențiile noastre sunt conforme cu directivele europene'', a declarat miercuri, în prima ședință a noii Adunării Naționale, deputatul conservator Țvetan Țvetanov, responsabil cu negocierile în vederea formării viitorului guvern, scrie Agerpres.

Partidul său GERB, plasat pe primul loc în urma alegerilor legislative de pe 26 martie, dar fără o majoritate, a semnat joia trecută un acord de guvernare inedit cu o coaliție de partide naționaliste grupate sub eticheta ''Patrioți Uniți'', considerată ca având o retorică ostilă străinilor și minorităților naționale, dar favorabilă apropierii de Rusia.

Valeri Simeonov, unul din copreședinții acestei coaliții, a cerut miercuri ''să nu fie lăsați să intre refugiați, nici migranți, și să fie imediat'' expulzați cei ilegali. El a criticat de asemenea ''regimul autoritar și neo-otoman din Turcia care încearcă să se amestece în afacerile noastre interne''.

Componența viitorului guvern de coaliție între GERB și Patrioții Uniți, condus de Boiko Borisov, urmează să fie anunțat înaintea datei de 6 mai. Guvernul va dispune în parlament de o majoritate foarte strânsă, de 122 de deputați din totalul de 240.

Cu toate acestea, analiștii mizează pe cel puțin un an și jumătate de stabilitate, dată fiind dorința tuturor partidelor ca președinția bulgară a Consiliului Uniunii Europene, în primul semestru din 2018, să se desfășoare în bune condiții.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:40 %
Vint:4,12 m/s
Sun
12
Mon
10
Tue
9
Wed
11
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău