Bulgaria: Boiko Borisov, desemnat să formeze noul guvern

  • 27 Aprilie 2017 12:20
Bulgaria: Boiko Borisov, desemnat să formeze noul guvern

Fostul prim-ministru bulgar Boiko Borisov, liderul partidului GERB, de centru-dreapta, câștigător al alegerilor legislative de la sfârșitul lui martie, a primit mandat din partea președintelui Rumen Radev pentru a forma noul guvern de la Sofia, informează Agerpres.

Premierul desemnat are la dispoziție șapte zile pentru a propune o formulă de guvern.

Partidul său GERB, plasat pe primul loc în urma alegerilor legislative de pe 26 martie, dar fără o majoritate, a semnat un acord de guvernare inedit cu o coaliție de partide naționaliste grupate sub eticheta 'Patrioții Uniți'.

La înmânarea mandatului, președintele Radev și-a exprimat speranța că GERB și partenerii săi de coaliție vor desemna pentru funcțiile ministeriale candidați convingători și că programul de guvernare se va apleca asupra principalelor preocupări ale cetățenilor: securitate, venituri, justiție și stat de drept. 'Sunt încrezător că experiența dumneavoastră vă va ajuta', a declarat Radev.

Guvernul va dispune în parlament de o majoritate foarte strânsă, de 122 de deputați din totalul de 240.

Borisov a declarat joi că va anunța structura echipei de guvernare pe 3 mai. Se așteaptă ca votul de învestitură să aibă loc o zi mai târziu.

Boiko Borisov a mai deținut două mandate de prim-ministru, între 2009-2013 și 2014-2017.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
12,18
Cer senin
Umiditate:85 %
Vint:2,57 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
18
Wed
17
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău