Bulgaria blochează transferul a aproape 1 milion USD către Ambasada Rusiei

  • 06 Iulie 2022 18:58
Bulgaria blochează transferul a aproape 1 milion USD către Ambasada Rusiei

Bulgaria a blocat un transfer bancar în sumă de aproape 890.000 de dolari către Ambasada Rusiei, pe fondul sancțiunilor UE, a anunțat miercuri, 6iulie, ministrul de Finanțe, Assen Vassilev.

Reuters amintește că blocarea banilor are loc la câteva zile după ce Sofia a expulzat 70 de membri ai personalului diplomatic rus din Bulgaria.

"Este vorba despre un transfer bancar către Ambasada Rusiei, care intră direct sub incidența sancțiunilor Comisiei Europene. Nu există conturi bancare înghețate", a declarat Vassilev.

Assen Vassilev a spus că Ambasada Rusiei a cerut o derogare deoarece fondurile erau necesare pentru plata salariilor personalului. Oficialul a spus că guvernul bulgar poartă în prezent discuții cu Bruxelles-ul privind renunțarea la sancțiuni sau pentru a permite transferul.

Bulgaria, stat membru al UE și NATO, cândva un aliat apropiat al Rusiei, a fost marcată de tensiuni diplomatice după ce premierul în funcție, Kiril Petkov, a anunțat expulzarea a 70 de membri ai personalului diplomatic rus din motive de spionaj.

Moscova a spus că va riposta, iar ambasadorul Rusiei la Sofia a anunțat că va cere Guvernului rus să închidă Ambasada. UE și alte țări occidentale au impus Rusiei sancțiuni economice drastice din cauza invaziei în Ucraina. 

Sursa: RRA

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
3,24
Cer senin
Umiditate:75 %
Vint:5,14 m/s
Thu
2
Fri
1
Sat
0
Sun
-4
Mon
-5
Arhivă Radio Chișinău