Bulgaria a extins starea de urgență până pe 30 iunie. Care sunt noile reguli

  • 14 Iunie 2020 13:24
Bulgaria a extins starea de urgență până pe 30 iunie. Care sunt noile reguli

Bulgaria a extins situația de urgență epidemică COVID-19 până la 30 iunie, iar ministrul Sănătății a emis patru noi ordine privind regulile care vor fi impuse în acestă perioadă, informează BTA, preluată de Agerpres

Toate persoanele care sosesc în Bulgaria din Suedia, Marea Britanie, Belgia, Portugalia și Olanda, precum și din toate țările terțe (din afara UE), cu excepția Serbiei, Bosniei și Herțegovinei și Muntenegrului, vor fi plasate în carantină timp de 14 zile acasă sau în alt loc de cazare, potrivit unui ordin emis de ministrul Sănătății. Excepțiile de la condiția carantinei sunt detaliate în ordin. Prin același ordin, directorii inspectoratelor regionale de sănătate sunt instruiți să revoce carantina recomandată pentru cei sosiți din Spania, Malta și Italia între 2 și 14 iunie 2020. 

În perioada 15-30 iunie va fi interzisă vizitarea discotecilor, piano barurilor, cluburilor de noapte și a altor astfel de localuri. Organizarea de evenimente de grup în interior la care participă peste 10 persoane, inclusiv nunți, baluri, botezuri și alte astfel de manifestări, va fi interzisă în aceeași perioadă. În același ordin al ministrului, evenimente sportive în aer liber și interior pot avea loc doar cu ocuparea în proporție de 50% a capacității tribunelor și scaunele sunt rearanjate pentru a lăsa un loc gol pe fiecare parte a unui spectator sau pentru a menține spectatorii la 1,5 m de unul de unul. Aceeași cerință de ocupare a locurilor de 50% este valabilă pentru congrese, conferințe, seminarii și expoziții, spectacole teatrale, concerte și alte evenimente live, cursuri de dans, de creație și muzică și săli de studiu gestionate de persoane juridice și fizice.

Un alt ordin scurtează perioada de izolare obligatorie la domiciliu pentru persoanele diagnosticate cu COVID-19 după externarea lor din spital, de la 28 de zile la 14 zile. Izolarea de 28 de zile recomandată înainte de intrarea în vigoare a acestui ordin va fi revocată prin ordinul directorului inspectoratului sanitar regional competent după efecuarea izolării obligatorii de 14 zile și după un rezultat negativ al testului PCR al pacientului.

Toți pasagerii și personalul din transportul public, clienții și personalul din farmacii și vizitatorii și personalul de la unitățile de tratament medical vor avea obligația de a purta o mască de protecție de unică folosință sau reutilizabilă sau să-și acopere nasul și gura cu o batistă sau eșarfă. Se recomandă purtarea măștilor în toate celelalte locuri publice.

Sursa:Digi24.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
8,24
Cer senin
Umiditate:66 %
Vint:5,14 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău