Bulgaria a anunțat că se retrage de la Eurovision 2023

  • 20 Octombrie 2022 18:17
Bulgaria a anunțat că se retrage de la Eurovision 2023

Bulgaria a devenit cea mai recentă țară care a anunțat că nu va participa la concursul Eurovision de anul viitor, informează BBC. Radiodifuzorii din Macedonia de Nord și Muntenegru confirmaseră deja că nu vor participa la ediția din 2023 din cauza majorării taxei de participare.

BBC News a fost informat că țărilor li s-a cerut să plătească mai mult pentru a compensa banii pierduți după excluderea Rusiei din concurs. EBU - care organizează concursul - a confirmat lista celor 37 de participanți pentru concursul din 2023. Suma pe care fiecare radiodifuzor participant o plătește pentru a se înscrie nu este făcută publică, dar costul total între toți participanții se ridică în mod obișnuit la aproximativ 5 milioane de euro - iar gazda plătește o sumă suplimentară, scrie Agerpres.

Bulgaria, Macedonia de Nord și Muntenegru nu au reușit să treacă de semifinala concursului de anul acesta. Liverpool a fost ales drept oraș gazdă în parte datorită "ofertei sale culturale care plasează Ucraina în centrul" evenimentului de anul viitor, a declarat BBC.

Rusia obișnuia să fie un contributor financiar semnificativ la producție, dar a fost exclusă din competiție în urma invadării Ucrainei. Organizatorii au declarat pentru BBC News: "EBU se angajează să mențină costurile de participare la Eurovision Song Contest cât mai accesibile posibil.

Fiecare radiodifuzor participant plătește o taxă care este calculată în funcție de numărul de țări care concurează în spectacolul din acel an și de contribuția lor totală la calitatea de membru al EBU. Taxele anuale de membru și abonamentele sunt calculate în funcție de factori care iau în considerare dimensiunea relativă și statutul financiar al membrului.


Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
8,85
Cer senin
Umiditate:58 %
Vint:1,03 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău