Bulevardul Mircea cel Bătrân din capitală va fi extins

  • 28 Mai 2022 09:31
Bulevardul Mircea cel Bătrân din capitală va fi extins

Bulevardul Mircea cel Bătrân din sectorul Ciocana al capitalei va fi extins, iar linia de troleibuz care traversează zona va fi prelungită până la strada Bucovinei. Proiectul a fost prezentat de Primăria municipiului Chișinău și va fi realizat în doi ani și jumătate, transmite IPN.

Ilie Ceban, viceprimarul municipiului Chișinău, care a prezentat proiectul, a menționat că accesul de intrare și de ieșire din sectorul Ciocana va fi mai ușor. Șoferii nu vor mai trebui să înconjoare pe la str. Milescu Spătarul și le va fi mult mai convenabil atunci când vor dori să iasă din oraș.

Totodată, în zona respectivă se prevede și prelungirea liniei de troleibuze. Linia de electricitate va fi prelungită până la str. Bucovinei, tot acolo va fi și o stație de dispecerat pentru troleibuze, a specificat Ilie Ceban.

În același timp, la intersecția bd. Mircea cel Bătrân cu str. Bucovinei va fi creat un sens giratoriu, va fi instalat iluminat stradal, vor fi create și parcări pentru mașini. 

Potrivit viceprimarului, peste două-trei săptămâni va fi lansată licitația pentru proiectul respectiv. Pentru realizarea proiectului, în bugetul municipal sunt prevăzute 240 de milioane de lei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
17,74
Cer senin
Umiditate:64 %
Vint:7,2 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău