Bugetul proiectului UE destinat sistemului de sănătate din R. Moldova va fi majorat cu 130 de mii euro

  • 02 Noiembrie 2022 15:52
Bugetul proiectului UE destinat sistemului de sănătate din R. Moldova va fi majorat cu 130 de mii euro

Bugetul proiectului „UE4Moldova: Facilitatea de sprijin al răspunsului sistemului de sănătate la situația de urgență COVID și realizarea reformelor conform Acordului de Asociere” va fi majorat cu 130 328 euro.

Guvernul a aprobat, în ședința de astăzi, 2 noiembrie, proiectul de inițiere a negocierilor și de modificare a Acordului de finanțare dintre Guvernul Republicii Moldova și Comisia Europeană privind realizarea acestui proiect.

Resursele financiare sunt alocate pentru consolidarea capacității de a răspunde la situația de urgență COVID-19 în sănătate publică și a capacității instituționale pentru implementarea Acordului de Asociere.

Contribuțiile financiare sunt oferite sub formă de grant de către Organizația Mondială a Sănătății, Agenția Centrală de Management al Proiectului, Agenția pentru Dezvoltare a Lituaniei și Expertise France.

Acordul de finanțare dintre Guvernul Republicii Moldova și Comisia Europeană a fost semnat la 20 octombrie 2020, constituind, la acel moment, asistență nerambursabilă în valoare de 9,1  milioane de euro.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:85 %
Vint:1,03 m/s
Fri
13
Sat
15
Sun
13
Mon
13
Tue
13
Arhivă Radio Chișinău