Fiscul a completat bugetul cu câteva sute de mii de lei din încasări și amenzi de la persoane care dau locuințe în chirie

  • 18 August 2018 13:15
Fiscul a completat bugetul cu câteva sute de mii de lei din încasări și amenzi de la persoane care dau locuințe în chirie

Atenția sporită din ultimul timp a Serviciului Fiscal de Stat (SFS) față de proprietarii de bunuri imobiliare care le dau în chirie a dus la ieșirea acestora din umbră și la majorarea încasărilor la bugetul de stat, potrivit SFS.

Aceasta s-ar datora campaniei de informare despre normele legislației în vigoare în acest domeniu, precum și controalelor fiscale efectuate la proprietarii de imobile, afirmă SFS, citat de INFOTAG.

În cadrul acțiunilor desfășurate de către autoritatea fiscală națională au fost identificate 2 427 de persoane fizice care dau în chirie bunuri imobile. În cazul a 234 de persoane fizice au fost încălcări. Astfel, bugetul a fost completat cu 382,7 mii lei, penalități - 55,7 mii lei și amenzi - 26 mii lei.

În urma acțiunilor întreprinse în perioada ianuarie - iulie, au fost înregistrate 4994 de contracte de dare în locațiune a bunurilor imobile.

Potrivit legislației în vigoare, persoanele fizice care dau în chirie bunuri imobiliare sunt obligate să achite statului un impozit de 7% din veniturile obținute. Cei care se eschivează de la plata impozitului riscă sancțiuni administrative .

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
12,18
Nori împrăștiați
Umiditate:79 %
Vint:2,57 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău