Budapesta salută demersurile Kievului în privința soluționării "diferendului lingvistic"

  • 31 Mai 2018 15:38
Budapesta salută demersurile Kievului în privința soluționării

Ministrul de externe al Ungariei, Péter Szijjártó, este mulțumit de inițiativa Guvernului Ucrainei cu privire la soluționarea problemelor generate de punerea în aplicare a articolului lingvistic din noua lege ucraineană a educației - scrie publicația Depo, menționând că Szijjártó a făcut o declarație în acest sens după o întâlnire cu secretarul de stat american, Mike Pompeo, la Washington.

În mod special, șeful diplomației ungare a mulțumit părții americane pentru implicarea activă în rezolvarea "problemei lingvistice" dintre Ungaria și Ucraina.

Potrivit lui Szijjártó, fără sprijinul Statelor Unite, ar fi fost imposibilă înființarea unui grup de lucru interguvernamental care să se ocupe de problema articolului 7 din legea ucraineană a educației.

În plus, Szijjártó a lăudat demersurile făcute de Guvernul de la Kiev în vederea soluționării acestei probleme, menționând în acest sens inițiativa potrivit căreia Ucraina prelungește până în 2023 perioada de tranziție pentru punerea în aplicare a articolului lingvistic și cea care scoate școlile private de sub incidența noii legi.

Sursa: Rador

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
26,24
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:5,14 m/s
Wed
18
Thu
19
Fri
21
Sat
19
Sun
19
Arhivă Radio Chișinău