Bucureștiul a confirmat că cetățenilor ruși li se vor elibera pentru prima dată vize Schengen începând cu 31 martie

  • 28 Martie 08:38
Bucureștiul a confirmat că cetățenilor ruși li se vor elibera pentru prima dată vize Schengen începând cu 31 martie

România va începe pentru prima dată să elibereze vize Schengen pentru cetățenii ruși începând cu data de 31 martie. Cererea poate fi înaintată la toate consulatele țării de pe teritoriul Rusiei, s-a comunicat pentru TASS la Ambasada României de la Moscova, confirmându-se faptul că s-au primit clarificări de la București.

"România va elibera vize unice (Schengen) începând cu 31 martie 2024. Vizele unice eliberate după această dată vor permite intrarea în zona Schengen pentru o perioadă de până la 90 de zile în orice perioadă de 180 de zile", a precizat misiunea diplomatică. Aceasta a explicat că "toate oficiile consulare de pe teritoriul Federației Ruse", respectiv cele din Moscova, Sankt Petersburg și Rostov pe Don, vor lucra pentru depunerea cererilor de viză Schengen, scrie Rador.

Ambasada a precizat că turiștii vor putea folosi vizele eliberate până la 31 martie 2024 pe toată perioada de valabilitate a acestora doar pentru a intra în România, precum și pe baza prevederilor prevăzute în hotărârea UE nr. 565/2014.

"De exemplu, un cetățean străin care are o viză dublă sau multiplă de intrare, eliberată de România până la 31 martie 2024, va putea călători pe baza vizei românești în România, Bulgaria și Cipru", a informat ambasada.

Dacă posesorii de vize pe termen scurt, eliberate de România înainte de 31 martie, intenționează să intre în una dintre țările zonei Schengen, aceștia vor trebui să solicite viză țării de destinație finală.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese
Meteo Chișinău
24,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:69 %
Vint:7,2 m/s
Sun
19
Mon
22
Tue
23
Wed
25
Thu
22
Arhivă Radio Chișinău