București | Manifestații, în Piața Victoriei, la un 1 an de la intervenția jandarmeriei împotriva diasporei și, în Piața Universității, pentru Iohannis

  • 10 August 2019 14:32
București | Manifestații, în Piața Victoriei, la un 1 an de la intervenția jandarmeriei împotriva diasporei și, în Piața Universității, pentru Iohannis

Mii de oameni au ceurt demisia guvernului în Piața Victoriei din București, Manifestanții au stigat slogane precum „Jandarmeria arde România”.

Protestul de amploare este anunțat pentru sâmbătă, la un an de la manifestațiile antiguvernamentale ale diasporei din 10 august, soldate cu intervenția în forță a jandarmilor.

Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei, Georgian Enache, a anunțat că, de la ora 14:00, în Piața Victoriei vor fi instalate dispozitive de jandarmi pentru a asigura desfășurarea mitingului în condiții de siguranță.

Organizatorii celor două manifestații care vor avea loc în București au obținut autorizațiile legale, mai spun reprezentanții structurilor cu atribuții în domeniul de ordine și siguranță publică.

Cealaltă manifestație a fost organizată de liberali români, care au început sâmbătă campania de strângere de semnături pentru candidatura președintelui Klaus Iohannis la alegerile prezidențiale, în Piața Universității din capitala României.

Puțin înainte de ora 12:00, a venit în piață și președintele Klaus Iohannis, care a stat de vorbă cu cetățenii, dar și cu tinerii care strâng semnăturile, transmite Radio România Actualități. 

La eveniment au participat și lideri ai partidului.

Pentru validarea unei candidaturi la funcția de președinte al României este nevoie de 200.000 de semnături.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
9,4
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău