BUCOVINA - 2018 | Exercițiu antiterorist, desfășurat de către serviciile speciale ale R.Moldova și ale Ucrainei

  • 11 Iunie 2018 20:45
BUCOVINA - 2018 | Exercițiu antiterorist, desfășurat de către serviciile speciale ale R.Moldova și ale Ucrainei

Serviciul de Informații și Securitate al Republicii Moldova în cooperare cu serviciile speciale din Ucraina au desfășurat exercițiul antiterorist „BUCOVINA - 2018”.

În operațiune au fost antrenate instituțiile sistemului național de prevenire și combatere a terorismului. „Aplicațiile tactice, organizate la nivel regional, au avut loc în perioada 02-08 iunie curent, scopul acestora fiind testarea, evaluarea și îmbunătățirea procedurilor și mecanismelor de interacțiune și interoperabilitate dintre autorități, în situații de criză teroristă”, potrivit unui comunicat al SIS-ului. 

În cadrul exercițiului, au fost simulate mai multe situații de criză teroristă, ce urmau a fi soluționate și gestionate conform procedurilor legale. Exercițiul s-a finalizat cu executarea intervenției contrateroriste prin anihilarea grupului convențional de teroriști, eliberarea ostaticilor și restabilirea ordinii de drept.

Reprezentanții SIS-ului au menționat că acțiunile realizate au demonstrat importanța cooperării în lupta împotriva terorismului și crimei organizate, necesitatea dezvoltării și îmbunătățirii capacităților de reacționare, operaționale și de management ale autorităților.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:94 %
Vint:3,6 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău