"Bucătarul lui Putin", printre cetățenii ruși împotriva cărora SUA a anunțat noi sancțiuni

  • 01 Octombrie 2019 14:15

Statele Unite au anunțat noi sancțiuni împotriva unor cetățeni ruși, de data aceasta pentru amestec în alegerile parțiale pentru Congres.

Departamentul Trezoreriei a impus ieri sancțiuni împotriva mai multor cetățeni ruși în legătură cu eforturile lor de a interfera în alegerile de la mijloc de mandat prezidențial, așa-numitele midterms, din 2018.

Între cei sancționați, se numără și Evgheni Prigojin, principalul sponsor al Agenției rusești de Cercetare pentru Internet, un grup pe care fostul procuror special Robert Mueller l-a identificat că a lansat o campanie susținută de dezinformare "menită să provoace și să amplifice tulburări politice și sociale" în SUA înaintea alegerilor din 2016, transmite RRA.

Prigojin, care este supranumit "bucătarului lui Putin" pentru că are o companie de catering folosită de Kremlin, este considerat a face parte din cercul intern al președintelui rus Vladimir Putin.

Departamentul Trezoreriei a acuzat Agenția de Cercetare pentru Internet, cu sediul la Sankt Petersburg, că a folosit persoane fictive pe media sociale și a răspândit informații false în încercarea de a influența alegerile "midterms" din 2018 și de a submina încrederea în instituțiile democratice ale SUA.

Departamentul Trezoreriei a sancționat de asemenea șase alți ruși cunoscuți a fi membri ai agenției cu sediul la Sankt Petersburg. Patru dintre ei au fost sancționați, alături de Prigojin, și în martie pentru activități cibernetice ostile.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:11,32 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău